JONAS CAFETIERE 350ml

sabichi

New product

ELEGANTNÉ RIEŠENIE PRE VŠETKÝCH, ktorí si zvykli na chuť zalievanej kávy, ale pitie "turka" považujú za nemoderné.

Veľa nadšencov kávy trvá na tom, že káva pripravená v Cafetiere alebo French press je plná chuti a arómy a jej pitie sa stáva skutočným pôžitkom.

História tohto spôsobu prípravy kávy siaha až do roku 1852 a do celého sveta sa rozšíril názov French Press. Aj keď pomenovanie evokuje Francúzsko, káva sa takýmto spôsobom s obľubou pripravuje v celej Európe a severnej Amerike.

Jonas Cafetiere ponúka elegantné riešenie, sklenenú, tepluvzdornú nádobu z borosilikátového skla ukrytú vo vzorovanom nerezovom obale s jemným nerezovým filtom vo vnútri.

Balené v štýlovej krabičke, vhodné ako darček pre všetkých milovníkov kvalitnej kávy.

Postup prípravy:

1) Necháme zovrieť vodu. Horúcu vodu nalejeme do prázdneho Jonas Cafetiere, aby sme ho predhriali. Počkáme niekoľko sekúnd a vodu vylejeme.

2) Do predhriateho Jonas Cafetiere vložíme kávu  (približne 7gr na 120 ml vody).

3) Kávu zalejeme požadovaným množstvom horúcej vody a prikryjeme vrchnákom, pričom piest s filtrom necháme v hornej polohe. Voda by mala mať teplotu 92 – 96 °C. Asi po minúte odkryjeme vrchnák, kávu premiešame lyžičkou a znova prikryjeme, aby sme zachovali arómu.

4) Počkáme ďalšie asi tri minúty a pomalým pohybom zatlačíme piest smerom dolu až na maximum. Tým oddelíme hotový nápoj od mletej kávy.

5) Kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky, alebo servírovacej kanvičky a podávame.

Rozmerypriemer: 7cm, výška: 16.5cm
Materiálnerez, borosilikátové sklo, nylon
Vlastnostitepluvzdorné
Baleniev štýlovej krabičke, vhodné ako darček
Starostlivosťvhodné umývanie v umývačke riadu
Farba350ml
DesignJonas by Sabichi

NA SKLADE, IHNEĎ K ODOSLANIU

15,90 € s DPH

-10%

17,67 € s DPH

Recenzie

Momentálne žiadna recenzia.

Napísať recenziu

JONAS CAFETIERE 350ml

JONAS CAFETIERE 350ml

ELEGANTNÉ RIEŠENIE PRE VŠETKÝCH, ktorí si zvykli na chuť zalievanej kávy, ale pitie "turka" považujú za nemoderné.

Veľa nadšencov kávy trvá na tom, že káva pripravená v Cafetiere alebo French press je plná chuti a arómy a jej pitie sa stáva skutočným pôžitkom.

História tohto spôsobu prípravy kávy siaha až do roku 1852 a do celého sveta sa rozšíril názov French Press. Aj keď pomenovanie evokuje Francúzsko, káva sa takýmto spôsobom s obľubou pripravuje v celej Európe a severnej Amerike.

Jonas Cafetiere ponúka elegantné riešenie, sklenenú, tepluvzdornú nádobu z borosilikátového skla ukrytú vo vzorovanom nerezovom obale s jemným nerezovým filtom vo vnútri.

Balené v štýlovej krabičke, vhodné ako darček pre všetkých milovníkov kvalitnej kávy.

Postup prípravy:

1) Necháme zovrieť vodu. Horúcu vodu nalejeme do prázdneho Jonas Cafetiere, aby sme ho predhriali. Počkáme niekoľko sekúnd a vodu vylejeme.

2) Do predhriateho Jonas Cafetiere vložíme kávu  (približne 7gr na 120 ml vody).

3) Kávu zalejeme požadovaným množstvom horúcej vody a prikryjeme vrchnákom, pričom piest s filtrom necháme v hornej polohe. Voda by mala mať teplotu 92 – 96 °C. Asi po minúte odkryjeme vrchnák, kávu premiešame lyžičkou a znova prikryjeme, aby sme zachovali arómu.

4) Počkáme ďalšie asi tri minúty a pomalým pohybom zatlačíme piest smerom dolu až na maximum. Tým oddelíme hotový nápoj od mletej kávy.

5) Kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky, alebo servírovacej kanvičky a podávame.

Príslušenstvo